En dessert med hållbarhetstänk
Ni kanske inte tycker att den här bilden verkar ha så mycket med hållbarhet att göra? Nja, kanske inte, men å andra sidan så har ju det mesta på nåt sätt med hållbarhet att göra - och så även denna dessert!
Det här är alltså en Café Gourmand från en restaurang i Gamla stan här i Nice. Den här desserten är ett smart, franskt påfynd som grundar sig i att man säljer munsbitar av det man har kvar i dessertväg på sin restaurang/café - detta för att slippa slänga om man har mindre än en hel bit äppelkaka kvar eller om chokladmoussen inte räckte till en hel portion så gör man en mindre som sen läggs på tallriken till dom som vill ha Café gourmand.
Gästen serveras sen en tallrik med ett gäng olika mini-desserter + en espresso - YUM.
På vår dessert fick vi chokladmousse, en bit äppelkaka med glass på, vispad grädde, en créme brulée, kaffe och en liten kaka.
Hur smart!? minskar på både matsvinn och beslutsångest hos gästerna, det tackar vi för!
Väldigt smart och såg galet gott ut!:)