Alla dessa miljömärkningar

Jag tycker det är svårt med alla miljömärkningar som finns idag. Många känner man till men många vet man bara är en märkning, men inte riktigt vad den betyder. Och helt ärligt så har jag nog inte koll på vad de mer välkända märkningarna betyder helt och hållet heller. Läste till min glädje på supermiljöbloggen idag att  Hallåkonsument har skapats för att lättare kunna klicka sig in på vad de olika miljömärkningarna betyder och så kan man gå in på märkets  respektive hemsida om man vill läsa mer. 
 
Några märkningar som jag är så glad över att de finns men inte alls hade koll på är responsible soy och responsible palm oil. För både soja och palmolja är ju omdiskuterat och för mig ihopknippat med skövling av regnskog. Att kunna veta att sojan eller palmoljan odlats på ett bra sätt känns jätteviktigt!
 
 
Jimmy Linnér

Hallå Maria. Tyvärr är väl det lite av miljörörelsen problem att man inte kunna Enas om ett fåtal symboler/märkningar. Det blir svårare att få genomslagskraft med så många olika, och de flesta orkar inte sätta sig i vad de betyder. Ska kolla de upplyst om, bra jobb👍