Ekoguiden

Något som är så himla viktigt om man vill utvecklas och göra nytta, är ju att omringa sig av personer som inspirerar en, lyfter upp en, utmanar en. Mycket av det kan man påverka själv genom att inte umgås med personer som inte ger en något och gå in och läsa artiklar eller bloggar som bidrar till att inspiration. För att göra saker ensam är ju verkligen svårt.  
 
Jag och Malin jobbar på medvetenkonsumtion.se - Ekoguiden. Vi jobbar som redaktörer för den sidan och skriver recensioner om caféer, restauranger, butiker som arbetar med hållbarhet. Tanken är att man ska underlätta för konsumenter som vill konsumera medvetet. Om du bor i Uppsala så klickar du in dig på medvetenkonsumtion.se och så vidare till Ekoguiden, sen väljer du vilken stad du bor i - Uppsala i detta exempel. Sen väljer du inom vilken genre du vill hitta någon som jobbar hållbart. Då dyker det på en karta upp olika alternativ som blivit besökta och recenserade där du kan läsa om deras utbud, tänk och vision - och sen förhoppnigsvis besöka det här stället och konsumera lite mer medvetet! 
 
En väldigt bra idé tycker jag. För att precis som med att välja eko eller inte i mataffären kan det vara lika svårt att veta vart man ska gå om man vill fika nånstans där det man äter och dricker har tillverkats under bra förhållanden. Snart kommer min första recension om Waynes S:t Persgatan (i Uppsala) ligga uppe också - så kul att ett av mina favorit caféer är Sveriges största KRAV-märkta cafékedja!!