En dessert med hållbarhetstänk

 
Ni kanske inte tycker att den här bilden verkar ha så mycket med hållbarhet att göra? Nja, kanske inte, men å andra sidan så har ju det mesta på nåt sätt med hållbarhet att göra - och så även denna dessert!
 
Det här är alltså en Café Gourmand från en restaurang i Gamla stan här i Nice. Den här desserten är ett smart, franskt påfynd som grundar sig i att man säljer munsbitar av det man har kvar i dessertväg på sin restaurang/café - detta för att slippa slänga om man har mindre än en hel bit äppelkaka kvar eller om chokladmoussen inte räckte till en hel portion så gör man en mindre som sen läggs på tallriken till dom som vill ha Café gourmand.
Gästen serveras sen en tallrik med ett gäng olika mini-desserter + en espresso - YUM.
 
På vår dessert fick vi chokladmousse, en bit äppelkaka med glass på, vispad grädde, en créme brulée, kaffe och en liten kaka.
 
Hur smart!? minskar på både matsvinn och beslutsångest hos gästerna, det tackar vi för!
 
Kattis

Väldigt smart och såg galet gott ut!:)

Svar: Jamen eller hur! det var supersmarrigt - speciellt créme bruléen!
Maria Andersson

Amanda

Verkligen så himla bra :) Hade inte tänkt på att det har med hållbarheten att göra - känns ju så lyxigt med flera bitar trots att det då kan vara "rester" (som inte låter så lyxigt).
Extra bra påpekat om beslutsångesten, haha...!

Svar: Jamen eller hur! haha inte jag heller faktiskt, förrän jag började skriva om det och insåg att det ju var hållbart, haha :D
Maria Andersson

Anonym

Det där var ju riktig smart, o som vanligt är det ju oftast så, det enkla är det smarta👍

Svar: Eller hur! Det är ju något väldigt många skulle kunna ha på sin meny och därmed slippa slänga småbitar - som desserternas pytt i panna!
Maria Andersson